joi, 12 martie 2009

Banii si puterea

Stau si ma intreb cateodata cum de unii au nene bani de nu mai stiu unde sa-i puna si altii n-au deloc. De ce? Ce-au facut acei oameni si ceilalti nu?
O "definitie" a banilor este ca ei sunt materializarea vointei divine in plan fizic. In legea divina exista un mecanism de reglare a circuitului banilor in functie de ce si-a propus fiecare spirit sa experimenteze inainte de a veni la trup.
Fiind asociati aproape intotdeauna cu puterea, ei confera detinatorului si semnifica simbolic puterea divina in plan fizic.
Am fost obisnuiti de unele cercuri care au puterea, sa avem atitudine de respect fata de bani. De aceea foarte multi dintre noi au adoptat o atitudine de prefacuti in relatie cu ceilalti, suntem dependenti mai mult sau mai putin de bani si facem compromisuri pentru a-i obtine, astfel creand tensiuni si conflicte interioare. Sincer....banii sunt necesari pentru ca ne ofera o doza de siguranta si libertate.
Atunci cand banii sunt folositi corect si atitudinea noastra interioara e benefica, ei confera celui care-i vehiculeaza o vibratie foarte inalta.
Credem sau nu exista entitati care actioneaza mecanismele de reglare a circuitului banilor, urmaresc acest proces si intervin cand e cazul in organizarea unor reforme monetare ( deplasari ale unor sume mari de bani de la un proprietar la altul).
Ai grija cum, cui si cand imprumuti bani!
Fiecare e cu entitatea lui de reglare a banilor... Te-ai trezit ca dintr-o persoana care nu avea probleme cu banii, careia ii veneau exact cand avea nevoie, ai devenit o persoana de care pur si simplu nu se mai lipesc? Eu cred ca odata cu banii imprumutati, daca nu avem grija, dam si entitatea. Si uite asa entitatea ta a plecat la celalalt iar entitatea lui e la tine. Na belea! Si acum ce te faci? Muncesti din greu sa redobandesti ce-ai pierdut, iar cel "ajutat" are fara sa fi ridicat un deget.
De aceea e bine sa invatam sa spunem NU( evident cui trebuie).
Apropo de asta, si cu asta inchei...a se intelege ca trebuie sa analizezi foarte bine cine ti-a cerut si de ce ti-a cerut. Exemplul cel mai concret sunt cersetorii...Am intalnit babe care cereau 1 leu pentru paine, dar cand te ofereai sa le cumperi painea, o refuzau. De ce? Hmmmm.....

2 comentarii:

  1. Da Lore si mai e si exemplul meu :P
    Cat despre cersetori,eu mereu ii refuz,ba mai mult ii mai trimit si la munca.Daca e vorba de un om batran e posibil sa mai dau,dar foarte rar.Si de ce refuza babele,mosii,copiii si alti cersetori painea aia pe care o cer ? De ce? Pentru ca nu aia vor de la inceput,dar vezi tu e si asta o strategie de marketing destul de bine gandita.Am fost uimita sa vad diferite abordari ale oamenilor astora care au ideea ca e singurul lucru pe care il mai pot face ca sa castige un ban.

    RăspundețiȘtergere
  2. despre prietenie:

    sondaj - maxima sinceritate, va rog!

    http://chrisalida.wordpress.com/2009/03/21/398/

    RăspundețiȘtergere